کاربرد پرینتر سه بعدی در معماری

کاربرد چاپگر های سه بعدی در معماری

امروزه کاربرد پرینتر های سه بعدی در معماری به صورت روز افزون در حال افزایش است. عده ای از افراد صاحب نظر آن را آغاز انقلاب صنعتی سوم می دانند. پرینتر های سه بعدی در بسیاری از زمینه‌ها و صنعت‌ها تحولات قابل توجهی را به ارمغان آورده است؛ معماران نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این تکنولوژی به مهندسان این امکان را می‌دهد تا مقیاس و طراحی‌های پیچیده را با سرعت و هزینه کم ایجاد کنند و گستره وسیعی از برنامه ریزی شهری تا طراحی داخلی را شامل می‌شود. در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین و تاثیرگذارترین کاربردهای فناوری های سه بعدی در صنعت معماری می‌پردازیم.

 

کاربرد پرینتر سه بعدی در ماکت سازی:

پرینتر‌های سه بعدی؛ معماران، طراحان و مدل سازان را از کارهای دستی؛ استفاده از چوب و کاغذ و گچ که بسیار زمان بر و نیازمند هزینه‌های گزاف هستند؛ رها می‌کند تا بتوانند انرژی خود را صرف ایده‌های خلاقانه و نتیجه نهایی کار کنند. چاپگرهای سه بعدی می‌توانند به صورت همزمان یک قطعه را با تمام جزئیات چاپ کنند. تأثیر اصلی پرینترهای سه بعدی در صنعت در تولید ماکت و یا مدل بوده است. ماکت‌های معماری یکی از پیچیده ترین محصولات هستند. ایجاد حتی یک مدل نسبتاً ساده می تواند هفته ها طول بکشد و به طور معمول صدها دلار و در موارد خاص حتی هزاران دلار هزینه به همراه دارد اما پرینتر های سه بعدی علاوه بر اینکه به شدت هزینه ها را کاهش می دهند ماکت نهایی را تنها در عرض چند ساعت تحویل می دهد.

کاربرد پرینتر سه بعدی در ماکت سازی

مدل سازی سه بعدی دیجیتال در فرآیند پرینت سه بعدی:

مدل سازی سه بعدی گامی اساسی در فرآیند توسعه یک محصول با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی است و نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی متعددی در بازار موجود می باشند. از مدل سازی سه بعدی برای طراحی نمونه‌های اولیه یک قطعه، ساختارهای واقعی یا مدل‌های مقیاسی یک پروژه استفاده می‌شود. برخی از شرکت ها ترجیح می‌دهند از چندین نرم افزار طراحی سه بعدی مختلف برای دستیابی به بهترین نتیجه استفاده کنند. نرم‌افزار‌های Rhino، Grasshopper ، برخی نرم‌افزارهای Autodesk و برخی از نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل فیزیکی و بهینه‌سازی از جمله نرم‌افزارهای مورد استفاده در طراحی سه بعدی می‌باشند. برخی از شرکت‌های پرینت سه بعدی در این مرحله از کدهای سفارشی برای هندسه‌های پیچیده‌تر استفاده می‌کنند. پس از آماده سازی فایل طرح سه بعدی دیجیتال، فرایند پرینت سه بعدی نمونه اولیه آغاز می‌شود.

استفاده از تکنولوژی اسکن سه بعدی در معماری:

مسئولین برنامه ریزی شهری معمولاً برای ایجاد یا بهبود شهرها با متخصصان حرفه‌ای مانند مهندسان و معماران همکاری می‌کنند. در این مرحله متخصصان اغلب اندازه‌گیری‌هایی از اشیاء فیزیکی ارائه می‌دهند. با این حال اندازه‌گیری‌های نادرست می‌تواند سرعت ساخت و ساز را کاهش دهد و منجر به بروز خطاهایی شود که سبب بیشتر شدن هزینه انجام پروژه از بودجه مورد نظر می‌گردند. خوشبختانه اسکن سه بعدی لیزری در مقایسه با روش‌های سنتی، روشی سریعتر و دقیق‌تر برای اندازه گیری ابعاد است.

استفاده از تکنولوژی اسکن سه بعدی در معماری

مزایای استفاده از پرینترهای سه بعدی در معماری:

1_ ایجاد طرح های منحصر به فرد

با کاربرد پرینتر سه بعدی در معماری و فن آوری دقیق تصویربرداری، معماران می‌توانند طرح های منحصر به فرد ایجاد کنند و به شرکت‌ها کمک کنند تا ساختارها را با دیدگاه‌های اصلی خود سازگار کنند.

ایجاد طرح های منحصر به فرد معماری با پرینتر سه بعدی

2_سادگی و سهولت در طراحی

تکنولوژی چاپ سه بعدی به طور قابل توجهی فرآیندهای طراحی و مدلسازی را در طول سال‌ها تغییر داده است و کاربرد پرینتر سه بعدی در معماری به معماران این امکان را می‌دهد که به جای استفاده از مداد و طرح‌های دستی پیچیده از نرم افزارهای جذاب و عکس‌های چاپ شده استفاده کنند.

3_ ساخت نمونه واقعی از مدل

کاربرد پرینتر سه بعدی در معماری و مدل سازی نمونه‌ها از جمله تکنولوژی‌هایی هستند که به طراحان این امکان را می‌دهد که ایده‌های خود را با استفاده از عناصری مانند بافت‌ها، جلوه‌ها و نورپردازی به صورت واقع گرایانه و خلاقانه به مخاطبان ارائه نمایند، این روش‌ها طراحان را قادر می‌سازد این موارد را ساده‌تر انجام دهند.

همچنین این تکنولوژی به صورت گسترده‌ای در زمینه مهندسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا می‌تواند جهت استفاده حداکثر از فضای ساخت و ساز و بهینه سازی با استفاده از مدل‌های واقع بینانه به کار رود.

ساخت نمونه واقعی از مدل با استفاده از پزینتز سه بعدی

 

4_ افزایش بهره وری

مزیت اصلی استفاده از مدل‌های معماری، افزایش بهره وری است. استفاده از نرم افزار چاپ معماری باعث صرفه جویی در زمان مراحل اولیه طراحی گردیده و با کاهش زمان تولید، اجازه تست سریع و تکرار مفاهیم برای رسیدن به یک مفهوم صحیح را ممکن می‌سازد.

5_ صرف زمان کم جهت ساخت مدل

برای ساخت یک مدل معماری با استفاده از چوب یا فوم نیاز است چندین روز وقت صرف کنیم درحالی که چاپ سه بعدی نتایج را فقط در عرض چند ساعت ارائه می‌دهد. همچنین چاپگر سه بعدی می‌تواند در طول شبانه روز نیز کار کند و مدل‌های بزرگتری که نیاز به صرف زمان بیشتر دارند را در مدت زمانی مناسب چاپ نماید.

6_ قابلیت آزمون و خطا طرح

با کاربرد پرینتر سه بعدی در معماری و استفاده از مدل‌های چاپ سه بعدی معماری به شما این اجازه داده می‌شود که بسیاری از مفاهیم را در ابتدای پروژه تست نموده و مشکلات ساختاری بالقوه را شناسایی کنید در صورتی که تشخیص این امر در شبیه سازی کامپیوتری بسیار مشکل و در بعضی از مواقع ممکن نیست.

7_ دردسر و هزینه کم جهت ساخت مدل

برای ارزیابی حجم و ساختار کلی ساختمان، تنها با استفاده از یک ماده پلاستیکی و تعداد اندکی از رنگ‌ها می تواند مدل را ایجاد نمود، بنابراین هزینه های تولید در حد بسیار متعادل و کم باقی خواهد ماند.

دردسر و هزینه کم جهت ساخت مدل معمارس با استفاده از پزینتز سه بعدی

8_ قابلیت های طراحی اضافه شده

کاربرد پرینتر سه بعدی در معماری به معماران این اجازه را می‌دهد تا به صورت آزادانه و بدون نگرانی در مورد خروجی نهایی، مدل خود را طراحی نمایند. این آزادی، معماران را قادر می‌سازد تا مرزهای طراحی را زیر پا گذاشته و توانایی ارائه نسخه های چندگانه سریع‌تر از همیشه را داشته باشند، همچنین مدل‌های سه بعدی چاپی معماری به طرز بی نظیری دقیق هستند.

9_ ایجاد جزئیات پیچیده

با استفاده از کاربرد پرینتر سه بعدی در معماری زمان و هزینه در ساخت مدل‌های ساختمانی که اغلب نیاز به جزئیات بسیار ظرفیت دارند به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد، مدل چاپ شده سه بعدی نیز قوی تر از مدل‌های ستنی بوده و در طول زمان دست نخورده باقی خواهند ماند.

ایجاد جزئیات پیچیده با پرینتر سه بعدی

10_ کمک جهت تصور بهتر طرح توسط مشتریان

با چاپ جزئیات بیشتر، شما به مشتریان خود کمک خواهید کرد تا طرح نهایی را بهتر تجسم کنند و در نهایت به شرکت خود کمک کنید تا کسب و کار بیشتر و بهتری داشته باشند.

نقش پرینتر سه بعدی در تصور بهتر طرح توسط مشتریان

11_ ایجاد یک دیتابیس از طرح های قابل استفاده مجدد

با استفاده از کاربرد پرینتر سه بعدی در معماری به شما این امکان داده می شود که نوآوری بیشتری برای ساخت مدل داشته باشید. مثلا زمانی که قطعانی تکراری دارید می‌توانید یکی را به عنوان قالب چاپ کنید، ریخته گری کنید و از قالب در قالب گیری تزریقی که نیاز به تکرارپذیری وجود دارد استفاده نمایید.

کلام آخر؛

امروزه استفاده از پرینتر های سه بعدی در صنعت معماری و ماکت سازی به صورت قابل توجهی در حال افزایش است. برای معماران و شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند لازم است تا خود را با تغییرات وفق دهند تا بتوانند همگام با سایر کشور ها بتوانند طراحی های به روز و منحصر به فردی انجام دهند.


++ برای اطلاع از انواع و قیمت پرینترهای سه بعدی کیتک اینجا کلیک کنید ++


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آزمون امنیتی *